جايبالكم طريقة عمل كحك العيد وان شاء الله تعجبكم :
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
المقادير :
ــــــــــــــــــ
½ 2 كوب دقيق // ¼1 كوب سمنة // ½ كوب حليب
1 ملعقة كبيرة ريحة كحك
1 ملعقة كبيرة سكر
نص باكو بيكنج بودر
الحشو :
ــــــــــــــــــــــ
مارون – عين جمل – راسبرى – عجمية
الطريقة :
ـــــــــــــــــــ
نضع الحليب فى كوب ونذوب فية ريحة الكحك ومعلقة السكر ونقلبهم كويس
نضع فى الخلاط الدقيق وعلية البيكنج بودر والسمنة والحليب اللى كان فى الكوب
ونشغل الخلاط لحد ما العجينة تبتدى تتلم ومتلزقش فى ايدنا
نبدء نشكل العجينة
نقسمها على 3 اجزاء فى 3 اطياق الجزء الاول نضع علية معلقة كبيرة مارون
ونخلطها كويس قوى والجزء التانى نضع علية معلقة كبيرة راسبرى ونعجنها
كويس قوى والجزء التالت نضع علية الفستق ونعجنه كويس قوى
والباقى حسب الرغبة اما تحشية قطعه صغيرة من العجمية او مكسرات
او ملبن او عجوة
وتقفلى الكحكاية وتضعيها فى الصينية واما تنقشيها بالمنقاش المخصوص
بالكحك او تدوسى عليها بالطباعه المخصوصة بنقشة الكحك (وهى صغيرة ومصنوعه
من الستانلس تيل ) نترك الكحك فى الصوانى يريح شوية حوالى 1/3 ساعه
وندخله الفرن على درجة حرارة 190 درجة من 20 الى 25 دقيقة
وعيد سعيد